Oproep: ervaringen met Medcos IPL

  • schoonheidsspecialisten.pagina.nl

    In een onderzoek naar de kwaliteit van diverse IPL ontharingsapparatuur, waaronder Medcos ben ik op zoek naar informatie en ervaringen van gebruikers van Medcos. Ken je iemand die met Medcos apparaten werkt of werk je zelf met dit apparaat? Heb je ervaringen met dit bedrijf? Mail je ervaringen dan naar schoonheidsspecialisten@startpagina.nl.

    (Deze oproep is op verzoek op 21-6 gemodereerd)

  • Winny van Gorp

    Graag sluit ik me aan bij deze oproep. In ontharingsland bestaan vele apparaten en evenzoveel leveranciers. Wie heeft de meest betrouwbare IPL/Laser en de beste resultaten?

    De prijzen varieren enorm, is de goedkoopste per definitie de slechste?

  • lanny

    ik denk dat er meerdere goede apparaten zijn. Er is best veel over de behandelingen te vinden met de verschillende apparaten bij de diverse forums. Medcos is een van de duurdere apparaten in aanschaf en daarom zijn de behandelingen ook duur. Want als je het duur inkoopt moet je het ook duur verkopen om geld te verdienen. Ik heb gehoord van vriendinnen dat het best goed werkt op dit moment. Maar er zijn ook andere goede apparaten op de markt, Ik doe op dit moment ook een ontharings behandeling en het gaat best goed.

  • Lenie Bos

    Ik ben vorig jaar op zoek gegaan naar apparatuur, omdat ik samen met een vriendin een salon in Amsterdam zou gaan overnemen. Helaas ging de overname op het laatste moment niet door, maar ik kan je wel zeggen dat ik zelf nooit met Medcos in zee zou zijn gegaan. De verkopers hadden alleen maar snelle verhalen over hun marketing, maar ze konden me niets vertellen over hun techniek. Inmiddels heb ik begrepen dat er veel ontevreden Medcos klanten zijn die zijn beetgenomen met het marketing verhaal dat niet werkt. Het viel mij trouwens op dat er heel veel IPL leveranciers op de markt zijn, en de een heeft nog een mooier verhaal dan de ander. Ik was zelf erg onder de indruk van een nieuwe techniek de Elos. Als ik jou was zou ik daar ook eens naar kijken, die lui zijn al heel lang op de markt en hebben heel veel kennis in huis.

    Succes

    Lenie

  • lanny

    Hallo Lenie,

    Ben je nu helemaal gestopt in deze branch of ga je nog een eigen salon beginnen. Ik ben zelf met drie apparaten bezig. Elos, SmartPULS en Medcos. Ik zal binnen kort een vergelijk maken.

    Lanny

  • Jacqueline

    Ga in ieder geval niet met Medcos in zee. De enige die daar beter van wordt is Medcos zelf. Kijk ook maar eens op het forum van de huidtherapeuten:

    http://www.huidtherapie.nl/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=&func=view&catid=3&id=45#45

  • trudy

    Kan iemand mij vertellen wat er dan niet werkt aan het marketingverhaal van Medcos? Heb op de site niets raars kunnen vinden.

  • annemarie

    De eigenaar van Medcos heeft ook een bedrijf dat gespecialiseerd is in financieringen (zie kamer van koophandel). Medcos heeft er dus baat bij om jou een financiering te verkopen en dat zie je ook overal terug op de website. Zelfs jouw klanten willen ze een financiering aansmeren.

    Die kosten voor het Medcos IPL-apparaat zou je “gemakkelijk” terug kunnen verdienen door nieuwe klanten te werven en daardoor meer behandelingen te verkopen. Je krijgt daarvoor wat folders en een exclusief gebied

    Jij tekent op een bepaald moment voor de aankoop en financiering van het apparaat en je bent daar een behoorlijk maandbedrag mee kwijt. Ik heb bedragen gehoord van 500 tot 900 Euro per maand. Op het moment dat je tekent dan hang je er ook aan vast, of je nu wel of niet die nieuwe klanten krijgt.

    Het doet mij een beetje denken aan Legiolease en de winstverdriedubbelaar enzovoorts. Ze spelen in op de hebzucht van schoonheidsspecialisten, nagelstylisten enz. die de omzet in de branche niet willen laten liggen.

    Je hebt dus 500 tot 900 Euro financieringskosten per maand. En dan heb je nog geen stuiver verdiend. Stel dat een gemiddelde ontharingsbehandeling 100 Euro kost dan heb je al 5 tot 9 klanten per maand extra nodig en nog niets verdiend! En het vervelende is dat een eenmaal onthaarde klant natuurlijk niet meer terugkomt (haren zijn weg!!!). Je moet dus nieuwe klanten blijven werven.

    Daarnaast is een financieringslast van 500 tot 900 Euro op een omzet van 1000 tot 2000 Euro per maand (dat is de omzet van de meeste schoonheidsspecialisten) natuurlijk schrikbarend hoog!! Je haalt je zo heel veel ellende op de hals. Niet aan beginnen!!!!!!!

  • Cléophée van Wigcheren

    Ik vind het héél erg jammer voor de gedupeerde schoonheidsspecialisten, ik hoor helaas (te vaak) slechte ervaringen met deze leverancier. Zelf ben ik importeur van een IPL-apparaat. Ik zou jullie er uiteraard maar al te graag van willen overtuigen dat mijn IPL-apparaat voor jullie het beste is.

    Echter is het zo dat élk IPL-apparaat op de huidige markt correct werkt en effectief is (ongeacht het een goedkoop of duurder IPL-apparaat is). Echter de mogelijkheden, snelheid, koeling, grootte contactvenster, garantie van aantal cm² flitsen, etc… deze verschillen met elkaar.

    Jullie moeten zich niet laten imponeren door gladde verkopers zonder enige praktijkervaring betreffende ontharing, al helemaal niet laten opjagen. De aanschaf van een IPLapparaat is naar mijn mening en ervaring wel degelijk een zeer goede investering, maar uitsluitend als het IPLapparaat exact aansluit op de wensen van de schoonheidsspecialist en situatie van de salon (part-time? full-time? personeel? aantal cliënten?)

    Men schaft zo'n IPL-apparaat niet aan voor een jaartje, het is dus een belangrijke investering, en ik zou daarom nadrukkelijk willen adviseren pas een keuze te maken op het moment dat u écht ALLE apparaten, objectief met elkaar heeft vergeleken. Dat dan de beste mag winnen…

    Kortom dames, er is flink wat huiswerk te doen, maar wel ontzettend belangrijk!

    Met vriendelijke groeten, Cléophée

  • Jaap

    Allen,

    Voor een echt goed werkend ontharings- en verjongingsapparaat maak eens een uitstapje naar VPL. Niet goedkoop maar uit eigen ervaring veruit de beste in de markt.

    Gr.,

    Jaap