advies over startende salon gevraagd

  • nikki

    Hoi mede specialiste,

    Ik ben sinds kort shs en kan nog wel wat tips gebruiken.

    Ik heb een salon waar ik al jaren werk als nagelstyliste en sinds kort dus als shs.

    Maar mijn vraag is hoe doen jullie dat als je met een behandeling bezig bent en er komen andere klanten binnen die en vraag hebben of afspraak willen maken etc….

    Ik vind het namelijk storend als ik tijdens een massage bijvoorbeeld ineens zou moeten weg lopen.

    Je kunt toch niet je deur sluiten als je bezig bent want je fungeert ook als een soort winkel.

    Hopenlijk hebben jullie wat tips voor me.

  • Natasja37S14

    Ik werk alleen op afspraak. Mijn deur is wel gewoon open, maar mensen komen in de wachtruimte terecht, en niet gelijk in de salon. Maar het is dus niet zo dat er geregeld mensen binnenkomen om een afspraak te maken, dat gebeurd telefonisch of via de mail, of na afloop van de behandeling.

    Dus om dat te voorkomen, moet je echt alleen op afspraak gaan werken, want er is niet zo storend als jij steeds weg moet om afspraken in te plannen.

    Veel succes met je salon!!

  • Liesje72

    Ik werk ook alleen op afspraak en mijn voordeur is niet gewoon open maar ik laat de mensen binnen. Vind ik veel prettiger vooral in de donkere wintermaanden als ik 's avonds moet werken.

  • ajsa41S23

    Bij mij komen ze ook meteen in de winkel/wachtruimte terecht en het blijft, vind ik, altijd een lastig probleem omdat je toch altijd je klant meteen wilt helpen. Maar de klant in de stoel is op dat moment toch net iets belangrijker. Dus ik werk met een camera systeem en een deurbel zodat ik hoor en zie dat er iemand is/wacht. Verder heb ik een horeca-bel op de balie neergezet met een geplasitficeerd briefje dat ik zo snel mogelijk kom helpen. En dit werkt over het algemeen erg goed omdat men toch in de gaten heeft dat ze “gehoord/gezien” worden.

    Ongeduldige mensen blijven er altijd…….

    Gr

    Ajsa