Uurloon schoonheidsbranche

 • Anonymous avatar

  Hallo Meiden,

  Ik heb a.s vrijdag een sollicitatie gesprek bij een sauna/welness center als schoonheidsspecialiste voor ca 20-24uur pwk, nu weet ik dat daar het uurloon bruto 8,50 bedraagd ongeacht de leeftijd er schijnt ook geen CAO voor te bestaan, ik ben 41 jaar en schrok ervan, volgens mij is dit het minimum jeugdloon? Ik heb hiervoor banen gehad van zo'n 13.- bruto p.u ik vraag me af of dit een normaal uurloon is en wat houdt je hier netto aan over? Ook weekenden avonden en feestdagen wordt geen speciaal tarief voor berekend.

  graag jullie ervaringen en meningen hierover

  groeten Cindy

 • Anonymous avatar

  Hoi Cindy,

  Als ik jou was had ik me even achter mijn oren gekrabd en er nog eens goed over nagedacht. Het is toch te belachelijk voor woorden om voor 8,50 euro p/u aan het werk te gaan, en dan nog maar niet te spreken over avond en weekenddiensten.

  En vergis je niet, in een beautycenter is het aanpezen hoor!!!! het is daar lopende band werk.

  ik wens je succes!

  groet Wendy

 • Anonymous avatar

  Hoi Wendy,

  Ja ik moet nog op gesprek, ik ga wel gewoon maar of ik het doe?? dat is ten 2e, ik heb sinds kort een salon aan huis, en zit nog in de opbouw fase, ik had het leuk gevonden om in dezelfde branche een part time baan erbij te zoeken, daar leer ik natuurlijk ook nog veel van.. maar voor dat geld, ik vind het eigenlijk schandalig weinig.

  dank je wel voor je reactie

 • Anonymous avatar

  Hoi Cindy,

  Mag ik vragen waar het is? Je mag me ook ook pb sturen.

  Ik denk nl. dat ik weet waar het is. Ik heb daar nl. ook gewerkt. Het klopt dat het 8,50 bruto per uur is, en je krijgt er echt geen cent bij!!! Maar het is wel heel erg leuk werken, met de collega's en stagaires. In de zomer is het erg rustig maar in de winter is het heel erg aanpezen, dan sta de de hele dag vol.

  Natasja

 • Anonymous avatar

  haha ik had je al een pb'tje gestuurd , zelfde gedachten ;)

 • Anonymous avatar

  Toch is het als je in een opbouwende fase zit wel erg leuk om ervaring op te doen en te leren. Het is misschien geen vetpot, maar aan die 8,50 hou je meer over dan wanneer je thuis zit zonder klanten. Ik heb het ook gedaan en het is voor mij heel leerzaam geweest.

 • Anonymous avatar

  Hoi MM

  Ik vind dat je daar een punt hebt, ik ga er ook naar toe en als het gevoel meer dan goed is dan ga ik ervoor. maar ga echt wel proberen te onderhandelen voor dat ik Ja zeg ;) lijkt me heerlijk om alleen al ervaring op te kunnen doen. de ontspannen sfeer en de relaxte uitstraling, ik kom zelf uit een druk kantoorleven, receptie werk, dus voor mij is dit een giga verschil.

  ik laat het weten hoe het is afgelopen

 • Anonymous avatar

  Hoi,

  Ze weten dat ze rond het minium zitten, maar doen er niet veel mee, ongeacht je ervaring of opleidingen. De enige die hier heel blij van word is mijn baas.

  In de wintermaanden is het echt hard werken en het is eigenlijk schandalig dat ze hiermee wegkomen. Je kunt veel leren van je collega's en je kijkt bij een ander in de keuken. Maar ik ben blij dat ik aan het afbouwen ben, en als het meezit kan ik binnenkort helemaal stoppen. In het begin vond ik het echt hartstikke leuk om het te doen, maar nu merk ik de laatste tijd dat ik minder zin heb om te werken, en in de wintermaanden kom ik kapot thuis.

  Eigenlijk is het belachelijk, voor branche's heb je tegenwoordig cao's behalve in die van ons!! En als je ziet wat voor studie's we ervoor volgen en wat we allemaal doen zou je bijna denken dat het gewoon verplicht zou moeten zijn. Maar helaas, ik blijf goede moed houden…..

  Dus voor het geld moet je het niet doen!!!

 • Anonymous avatar

  Hi Cindy,

  het is natuurlijk wel een heel verschil met een kantoorbaan, maar in principe krijg je als Shs in een Spa of Salon ook betaald als er geen klanten zijn, dus geen werk is.

  Ik ken genoeg hotel spa´s die de Shs alleen op afroep laten komen om kosten te sparen dan betalen ze wel meer maar voor 1 klant komen ?????

  Reken het maar eens om naar een eigen Salon. 3 klanten op een dag bij 50,00 € per behandeling is dan wel 150,00 maar……

  reken daarvan af je productinkoop en je afschrijving van de inrichting en de investeringen, kosten voor ruimte, water en licht…..kvk, verzekeringen, anbos etc etc……..

  Als er dan 25,00 per behandeling overblijft is het 75,00 per dag en daarvan moeten nog de belastingen af EN je ziekenfonds

  Zoals er al vaker werd opgemerkt, (te) veel en heeeeeeeeeeel veel zijn zelfstandig ernaast ( hebben nog een andere baan voor de vaste lasten en dat maakt het soms zo moeilijk)

 • Anonymous avatar

  heee

  ik heb 2 diplomas voor schoonheidspecialiste en ik ga 4 euro verdienen en werk ook in de avond dit is toch niet normaaall