Opleiding Schoonheidsschool belgie

 • Melanie

  Altijd wou ik al een opleiding schoonheiddspecialiste volgen, maar omdat ik onderhand al 27 ben, dacht ik, dat komt er toch niet meer van nu ik een gezin hebt.

  Nadat ik wat informatie had gezocht over een thuisstudie bij de NHA, kwam ik op de site van schoonheidsschool.be en dat ligt een stuk dichter bij als Utrecht (praktijkdagen).

  Wie kan mij vertellen hoe het daar verloopt? En wat leer je bv de eerste les? En of je naast het studiegeld van 1500 euro ook nog een heel materiaalpakket moet kopen.

  Ik wou zelf in Gent beginnen, want dat is met openbaar vervoer makkelijker te bereiken.

 • SB

  Heb zelf de opleiding ook in Belgie gevolgd, maar dan wel bij Syntra in Genk.

  Ik ben zeer te spreken over de opleiding. Heb het met plezier gevolgd.

 • w.

  ik heb destijds mijn opleiding in de avonduren gehad bij Syntra in Neerpelt.

  Ik vond het een prima opleiding (2 jaar) en het kost een fractie van wat je in

  Nederland kwijt bent.

  Ik kan het je aanraden.

 • bo

  Ik heb mijn opleiding gedaan in Antwerpen in de Schoonheidsschool!

  In die 1500euro zit volgens mij geen productpakket voor zover ik mij herinner!

  denk als je je inschrijft na enkele weken je nog een andere brief krijgt van wat je producten inhoud en de prijs :)

  groetjes

 • Melanie

  Bedankt voor julie antwoorden.

  Ik verheug me erg op de opleiding, maar het zal wel flink studeren worden. Bo, Hoeveel tijd was jij kwijt aan de studie thuis per week?

 • Maaike

  Hoi

  Ik heb ook de opleiding aan de Schoonheidsschool in Antwerpen gevolgd.

  Ik vondt het prettig dat het veel praktijk gericht is zodat je veel bezig kan zijn en vragen stellen enzo. Er wordt natuurlijk ook wel theorie behandeld maar de theorie hou je toch het meest thuis bij, om de paar weken hadden wij een toets zo motiveerd het je wel om thuis ook echt de boeken er bij te pakken.

  Aanschaf van producten/materialen zit niet bij het studiebedrag inbegrepen. Dat komt er nog appart bij. De school heeft ook een winkeltje daar kan je paketten aanschaffen. Dit is de site : www.studentenwinkeltje.be

  Groetjes Maaike

 • Carlet

  Ik heb ook de opleiding gevolgd in antwerpen aan de schoonheidsschool. Erg veel geleerd in 1 jaar thuis, maar het is wel hard werken en veel thuis studeren. Zeker met een gezin( net als ik twee kindjes) moet je echt je tijd goed indelen. Ik ben geslaagd verleden jaar july. Naast je schoolgeld moet je ook nog je produkten pakket aanschaffen.

  Veel succes met je studie.

 • nancy

  Hoi Melanie,

  Vorig jaar heb ik ook geïnformeerd bij campus Antwerpen / Gent over de opleiding schoonheidsspecialiste. Schoolgeld is er minder duur. Echter toen ik mailde of de opleiding ook in Nederland erkend werd (ANBOS) kreeg ik daar steeds geen antwoord op. Volgens info van derden is dit inderdaad ook niet het geval!!! Wil niet zeggen dat het een slechte opleiding is, echter na je diplomering kun je je dus ws niet inschrijven als kernlid bij de ANBOS (dus ws ook geen recht op een schild aan je deur).

  Mocht je dit natuurlijk willen. Misschien kun je vooraf het beste eens informeren bij de ANBOS. Totale kosten in Nederland rond de E4000,- lesgeld, producten & examengeld theorie en praktijk. Heb de opleiding in 9 maand gedaan, deeltijd: 2 dagen per week. Het is flink leren en oefenen, maar waar een wil is, is een weg…Veel succes alvast!

  Groetjes Nancy

 • Jacqui

  Ik heb destijds ook informatie aangevraagd van Syntra Neerpelt (is bij mij om de hoek) maar gezien het feit dat dit in NL geen erkende opleiding was (of IS, dat weet ik niet, misschien is het inmiddels aangepast?!!) heb ik gekozen voor opleidingsinstituut Thomas in Eindhoven. Wel duurder, maar met hetzelfde aantal lesuren, vergelijkbaar dus met Syntra, en erkend. Ben er erg over te spreken.

  Succes met je keuze!

  Gr.,

  Jacq.*

 • Melanie

  Inmiddels ben ik langs geweest om me in te schrijven en informatie te vragen. Er werd door hun zelf gezegd dat de opleiding wel door Anbos erkend wordt. Maar wat ik me afvraag is of je na deze opleiding ook verder mag studeren voor bv. Acne-specialisatie.