vakblad

 • Irmgard

  Ben benieuwd welk vakblad jullie lezen, en wat de verschillen zijn. Ik wil me gaan abonneren op een blad, wat raden jullie me aan?

 • Jacqueline

  Hoi,

  Ik ben zelf een aantal jaren geabonneerd geweest op De Schoonheidsspecialist. Op zich best een goed vakblad, maar heb het idee dat de reclame met de maand toeneemt. Ook de onderwerpen vind ik niet altijd even toegankelijk omdat het vaak gericht is op de wat grotere instituten. Maar dat is mijn mening. Tis zeker geen slecht vakblad maar ik heb het onlangs opgezegd (ontvang nu nog de laatste nummers). Ik hoor goede berichten van de Estheticienne en heb daar nu wat proefnummers van. Ik weet nog niet of ik me daar echt op ga abonneren. Ik heb eerlijk gezegd alles over microdermabrasie en “de grens wat wel en niet meer kan in de salon” m.b.t. inspuiten van Botox enz. wel gezien en gelezen. Moeilijk hoor! Ik lees dan ook met belangstelling met je mee wie nog goede tips heeft voor een ECHT goed inhoudelijk vakblad zonder teveel commerciele bijbedoelingen!

  Gr.,

  Jacq.*

 • Caroline

  Ik heb het blad de Schoonheidspecialiste, moet me er doorheen worstelen lees het niet met plezier. Zoals eerder al gezegd, is het meer voor de grotere instututen. Het blad Beauty, gewoon bij de boekhandel vindt ik veel leuker.

 • willy

  Hoi allemaal,

  binnen ons vakgebied heb je 2 goede vakbladen,

  Estheticienne en Schoonheidsspecialist. Beiden vullen elkaar prima aan.

  Estheticienne is wat toegankelijker, Schoonheidsspecialist is het blad voor de ANBOS-leden en gaat inhoudelijk dieper op de zaak in.

  Vakbladen zonder advertenties is onmogelijk, veel adverteerders betekent JUIST een goed vakblad, de adverteerders krijger respons en daar gaat het om.

  Het blad Beauty is geen vakblad maar een consumentenblad, leuk, maar je hebt

  er verder niks aan.

  Ik ben al jaren abonnee van bovengenoemde bladen, en ook heel tevreden.

  groetjes,

  Willy

 • Claire

  Ik ben geabonneerd op de Schoonheidsspecialiste en Estheticienne. Ik ben het eens met wat Willy over deze bladen zegt.

  Beauty ken ik niet.

  Van de uitgever van de Estheticienne kreeg ik twee proefnummers van het nieuwe blad Massage magazine, vakblad voor wellness en therapie. Er staan korte artikelen in, maar ook ‘vervolgverhalen’ over bepaalde onderwerpen. Het blad verschijnt 6x per jaar.

  Ik heb dus nog maar twee nummers gezien, maar ik heb de indruk dat dit blad wel een aanwinst is.

  Groetjes,

  Claire

 • carmen

  Ik heb ze ook allebei. Zijn prima bladen. In de Esteticienne staat iets meer over huidaandoeningen maar in de sch. staat meer vakinhoud. Dus of er in ons vakgebied regels zijn veranderd en aankondigingen van bijeenkomsten of juist de verslagen daarvan. Zijn dus wel belangrijke dingen om bij te blijven.

 • Irmgard

  Hoi,

  Ik begrijp dat de meesten beide bladen lezen, ik vindt ze best prijzig, dus ik wil in de eerste instantie starten met 1 blad.

  Staat in de Estheticienne de meeste info over huidaandoeningen, massages, vernieuwde behandelingen etc.? Waar de meeste info in staat die je in de praktijk gebruiken kan?

  Bedankt, Irmgard

 • willy

  Irmgard,

  gewoon van beide bladen een proefexemplaar opvragen en informeren naar eventuele aanbiedingen.

  Kan je zelf een keuze maken.

  Succes !

  Willy

 • Eveline

  Ik heb ook eerst van allenbei een paar losse bladen gehad en ik heb me uiteindelijk op de Estheticienne geaboneerd.

  Vind die wat lekkerder lezen…..

  En idd die 2 nummers van massage die we er bij kregen zijn ook erg leuk!

 • Pee

  Ik heb de Estheticiene gehad. Maar het abonnement beeindigd. Veel te duur. Als ik zie hoeveel informatie je van het internet kunt halen vind ik persoonlijk dat je geen vakblad meer nodig hebt. Zoveel reclame en daar betaal je allemaal voor. Vind ik dus zonde geld.