Wie heeft ervaring met instituut Jolange in Rotterdam?

 • Annet

  Ik ben me momenteel aan het orienteren voor een opleiding tot schoonheidsspecialiste (omgeving R'dam-den Haag).

  Op internet viel mijn oog op Opleidingsinstituut voor hair and beauty Jolange in Rotterdam.

  Zo op het eerste gezicht ziet dit er erg interessant uit, mede gezien het feit dat je ‘oefent’ op modellen van hunzelf.

  Voor mij is het in mijn familie en kennissenkring niet mogelijk om aan modellen te komen, dus dit is voor mij zeker een pre.

  Daarnaast zijn er na de opleiding vele aanvullende cursussen die zij geven. Al met al is mijn interesse gewekt.

  Graag jullie reacties, zowel positief als negatief.

 • Annet

  Niemand???

 • M@rianne46SP1

  He Annet,

  Ik heb even gekeken op die website, vooral omdat je zo zielig “niemand” zei.

  Realiseer je goed dat je een certificaat kan behalen, dus geen diploma. Ze zijn daar ook eerlijk in er staat dat het een vrij beroep is. OK Schoonheidspecialiste is een vrij beroep en je hebt geen diploma nodig maar wil je serieus genomen worden en je later bij bijv. de ANBOS aansluiten dan gaat dat niet door. Verzekeringen en eventueel een lening voor je bedrijf kan je wel vergeten. Het kost 1000 euro en je gaat bijvoorbeeld over huidaangroeisels en couperos leren. Deze regel komt op mij al vreemd over . Huidaangroeisels bah dat klinkt raar en couperos heet toch echt anders. En ga je de shs alround doen dan ben je voor 2600 euro genaaid. Bedenk ook even waar in rotterdam dit instituut zit niet zo'n fijne buurt, ik ben en rotterdamse, je zou er maar naar toe moeten s'avonds.

  Advies van mij - niet doen.

  Er zijn betere scholen in Rotterdam.

  Groetjes Marianne

 • Annet

  @Marianne;

  Allereerst bedankt voor je reactie!

  Het feit dat ik grote twijfels had over deze opleiding zegt eigenlijk al heel wat. Doch heeft de opleiding voor mij een aantal zeer aantrekkelijke aspecten waardoor ik toch ging twijfelen;

  - opleiding is in ‘delen’ te volgen, ik zit dus niet ‘vast’ aan een heel studiejaar (of twee)

  - individueel

  - je hoeft zelf niet voor modellen te zorgen (dit is voor mij een heel groot probleem omdat er in mijn familie en kennissenkring maar een enkeling is die een keer mee zou willen/kunnen)

  Dit laatste punt is eigenlijk mijn grootste struikelblok!

  Dit zou een reden voor mij kunnen zijn om de opleiding bij de NHA of NTI te gaan volgen, hier hoef ik alleen voor de 8 praktijkdagen voor een model te zorgen….

  Al ben ik me ervan bewust dat ook aan deze opleidingsvorm een aantal (vette?) minpunten zitten.

  Al met al ben ik er nog niet uit, dat hoor je wel. Bezint eer ge begint….Daarom heb ik ook mijn vraag op dit forum gesteld.

  Nogmaals dank voor je reactie!

 • Claire

  Hallo Annet,

  Er zijn ook reguliere opleidingsinstituten waar je maar heel af en toe zelf voor een model hoeft zorgen. Je oefent daar dan op elkaar, om het maar zo even uit te drukken. :-)

  Er zijn inderdaad ook opleidingen waar je wel iedere week zelf voor een model moet zorgen.

  Gewoon even bellen met een paar opleidingen en hiernaar informeren.

  Succes!

  Claire

 • Annet

  @Claire; oke, die was ik tot nu toe niet tegen gekomen! Heb jij ms. namen van deze opleidingsinstituten?

 • Claire

  In Rotterdam ben ik niet bekend, Annet.

  Je zou even kunnen kijken naar opleidingsinstituten in Rotterdam die op de website van de Anbos worden genoemd.

  http://www.anbos.nl/Page.aspx?pageType=scholen&Type=P

  Groet,

  Claire

 • diana

  halo

  Toevallig stuit ik op deze prikbord omdat ik een vervolg opleiding gaat volgen bij JolangeWil ik toch even reageren zelf modellen meenemen kan altijd bij Jolange alleen verleend ze zo de servies en je modellen hoeven niet van 10 tot 5 de hele de dag te wachten, die vervellen zich dood op die manier een avond opleiding doet zij niet aan dus als iemand commentaar geef weet waar je het over heb nu heb ik mijn opleiding bijna af moet ik ook zeggen dat ik er heel veel heb geleerd en zij alle onzin dingen uit de theorie haalt waar je toch niks aan heb. Deze lessen zijn 1 op 1 en ze geef je elke minuut de aandacht dus bijvoorbeeld 20 uur is 60 uur les begrijp je als je in een groep zit met 15 dames mag je blij zijn dat je nog een beetje aandacht krijgt. Ook op het volgende wil reageren geen verzekering eigenzaak waar heb je het over dit zijn vrijgegeven beroepen al jaren iedereen kan een bond opstarten (stichting) en erkende diploma s uit geven dat is pas een zooitje je tijd vol maken met onzin dingen waar je meer de helft niks aan heb dat is pas je geld uit je zak laten trekken.Zo ik hoop je hierbij voldoende te hebben ingelicht en Jolange bedankt ik start bijna mijn eigen zaak

 • Jannie28sh1ma1vistu

  Ieder zijn eigen natuurlijk, maar een erkend diploma heb je zeker nodig als je verzekeringen voor je zaak wilt afsluiten. Mijn verzekeraar vroeg er naar en ook naar hoeveel jaar ervaring ik al in de branche heb. Ze willen ook weten wat ze gaan verzekeren. Dat een vrij beroep is het zeker, maar je onderscheiden met een diploma heeft nut en kan met een eigen zaak heelbelangrijk zijn.

 • debbie

  Hallo dames

  ik heb een goed lopend bedrijf kapper schoonheidsspecialiste piercen

  heb geen enkele diploma en ben overal voor verzekerd