probleem bikinilijn harsen

  • Steffie

    Hallo,

    Even een vraagje.

    Ik heb nu inmiddels een paar klanten gehad voor de bikinilijn te harsen en het lukt me eigenlijk niet goed. Ook hebben we het nooit op school geleerd dus ik weet ook niet goed hoe dit te doen. Uiteraard goed ontsmetten/ontvetten, letten op de haarrichting, goed spannen, ed maar verder ………………..?

    Op de liezen en de venusheuvel heb ik geen probleem maar het kuiltje naast de liezen en een klein stukje op de schaamlippen (niet de hele schaamlippen) krijg ik niet schoon en de klanten hadden naderhand gevoel van blauwe plekken ;-(

    Ondanks dat ik ze aan de kant dat ik werk vraag het been helemaal naar buiten te klappen zodat het gebied zo ‘plat’ mogelijk wordt blijft de hars er op zitten en ik krijg dat + de haren nauwelijks weg.

    Bij alle andere gebieden om te harsen (gelaat, benen, oksels, rug) heb ik nóóit problemen, ik werk met de clean & easy.

    Wie heeft raad en/of tips?

    Steffie

  • Anneke

    Hallo Steffie,

    Ik werk nu sinds kort met Body Sugar dat gaat goed omdat je het heel makkelijk kan aanbrengen. Maar dit heb je niet dus daar heb je niks aan. Maar daar heb ik geleerd om de bikinilijn te behandelen. Misschien wist je dit al wel. Maar de klant moet niet teveel rechtop zitten half omhoog, dan spant die binnenbeen spier niet (kweet even niet meer hoe die heet) waardoor het kuiltje wat minder wordt. De klant spant zelf ook.

    Ik heb ook gehoord dat men gezichts hars gebruikt azuleen hars. die kan je dan met kwast opbrengen, makkelijk in al die rondingen. Een tip: als je de azuleen hars aanbrengt leg er een harsstrip naast waar je ook overheen gaat met de hars. zo heb je altijd een goed handvat hoef je niet een handvat los te pulken. Goed aandrukken en er af trekken maar. Goed langs de huid weg trekken dat voorkomt bloeduitstortingen en blauwe plekken.

    ik hoop dat het duidelijk is, ik heb het zelf nooit zo gedaan zoals ik zei heb ik voor het eerst geleerd met body sugar. Die tip van de harsstrip heb ik geleerd bij cursus harsen bij Medex, alleen ze lieten het alleen zien bij de oksel, ook van die kuiltje gebieden.

    Succes ik hoop dat je er wat aan hebt

    Anneke

  • Jacqueline

    ….. en vooraf alvast de 'lange haren" een stuk korter knippen!

    Succes,

    Jacq.

  • Steffie

    bedankt voor de tips.

    Het knippen had ik inderdaad gedaan maar desondanks bleef het een ‘dotje’ die ik niet meer weg kreeg…………………

  • ello

    Nooit met een kwast ontharen! Dat is erg onhygienisch, maar steeds een nieuwe houten spatel nemen. Klant mee latn spannen en zorgen dat de haren niet te lang zijn. Het kan ook aan je soort hars liggen. Maar het blijft een lastige klus. Vooral met body sugaring, dan vind ik persoonlijk harsen nog makkelijker gaan.

  • Anneke

    Spatel is inderdaad beter dan kwast,zo zie je maar ik had het nog nooit gedaan en geef dus niet zo'n goeie tip.

    Maar suger is super, Ello werk je ook met sugar en waarom lukt het jou dan niet? Het lukt mij zelfs bij mezelf, met hars durfde ik het niet eens aan!

    Anneke

  • Lisane

    Lieve collegas,

    Ik heb dringend advies van jullie.

    Een week geleden had ik een belletje van franse nummer. Ze wilde allerlei behandelingen doen. Ik was toen bezig met klanten en raadde haar aan om online te boeken. De volgende dag kwam ze onuitgenkdigd zonder afspraak naar mijn salon. Zei zei dat.dat ze wilde van alles doen en ze geld heeft. Ik zei dat ik weinig tijd heb en alleen kin, snor en nfazilianse wax doen. Tijdens behandelingen ze vertelde over haar verslaving aan alcohol, en van alles dat ze haar afkick clinic had aangeklaagd omdat ze niet goed had geholpen ( zonder advocaat ). Ik had inneens een slechte gevoel. En terecht. Na behandeling, zei ze dat ze blauwe plekken in haar linker lies e pijn deed. Ik zei tegen haar dat branderig gevoel normaal was en dat blauwe plekken kon onstaan door de gevoelige huid die na lange tijd niet gehaarst is ( niet kon tegen geweld van harsen ) en aloe bera insmeren of koeling gebruiken dat na paar dagen zal verdwijnen. Ik heb jarenlang gehaarst, nog nooit zoiets meegemaakt. Geen enkel.

    Ze zei dat ze me gaat aanklagen en me geld kosten en dat ze alle geld wilde terug geven.

    Ik wilde eerste instantie gewoon haar geld terug geven, maar ik ben er van overtuigd dat deze mevrouw vanaf het begint haar geld wilde uithalen van schoonheidspecialiste. ( kleine ondernemer ). Ze wilde per se alle behandelingen doen en zei dat ze geld heeft. Dat vond ik raar. Ik wil haar voorkomen om dit boj anderen te doen door haar aan te vechten. Ik heb mijn advocaat hier gecontacteerd. mijn vraag hier is, wat denken jullie hierover ? Kunnen jullie mij hier misschien tips geven ?