Een schoonheidssalon op zolder

 • sunshine

  Hallo iedereen

  Ik heb nu mijn salon op de 1e verdieping en ga binnekort verhuizen als het mee zit met het huis. Ik wil eerst op een kamer beginnen en daarna op zolder als we kinderen krijgen. duurt nog wel even…

  En anders ga ik direct op zolder beginnen.

  Wat vinden jullie om op zolder te werken? Wordt je dan niet zelf moe om elke keer de trappen op en af te lopen? Of valt dat wel mee als je heel de dag klanten heb?

  Wat vinden je klanten hiervan? En hoe los je het op als iemand slecht te been is of moeizaam trappen kan lopen?

  Vinden jullie het kunnen om op zolder te werken?

  Ik had het opgezocht in zoeken maar daar werden de onderwerpen verandert naar schoenen enz…

  Dus ik hoop dat jullie mijn vragen kunnen beantwoorden.

 • Liesje

  Hoi,

  Ik heb zelf ook mijn salon op zolder gehad en het kan, maar is zeker niet ideaal. Het ligt er ook aan waar de mensen naar boven kunnen, bij ons was dat midden in de woonkamer. Ook ligt het aan je doelgroep. Zijn dit voornamelijk jongeren, dan zal het wel meevallen. Richt je jezelf op de senioren, dan is het natuurlijk minder. Wat ik ook “vervelend” vond is dat je klanten verder uit elkaar moet plannen, anders blijf je op en neer aan het lopen. Je kunt niet de ene klant aan het afwerken zijn en dan naar beneden moeten voor de bel, deze klant ergens “parkeren” en dan boven het laatste stukje gaan doen. Er zijn veel klanten die te vroeg komen en je loopt ook wel eens een paar minuten uit.

  Ook vergisten mensen zich vaak als ze naar beneden kwamen en dachten dat ze op de eerste verdieping naar buiten konden, ze stonden dan als ik niet uitkeek in mijn slaapkamer of badkamer.

  Ook was het bij ons behoorlijk gehorig in huis en vond ik het niet kunnen dat manlief ging douchen als ik aan het werk was, de douche was net onder de salon.

  Het zijn allemaal maar kleine dingetjes, maar je moet voor jezelf uitmaken hoe zwaar je ze vind wegen.

  Succes,

  Liesje

 • Miki

  Hallo Sunshine,

  Ik ben het volledig eens met Liesje, ik vond het verre van ideaal, en heb mijn salon nu al weer een tijdje naast mijn woning. Daardoor kan ik een bredere doelgroep behandelen en hoef ik zelf niet steeds trap op trap af. Als je de mogelijkheid hebt het anders te doen zou ik dat zeker overwegen.

  Groet Miki

 • Anouk

  Ik ben het gedeeltelijk eens met jullie reacties, maar heb toch zelf ook mijn slaon op zolder! Natuurlijk zou ik liever een garage oid hebben naast mijn huis, maar ben nog jong, geen vent die een volledige hypotheek op zich kan nemen voor een groot huis met garage etc. Dus noodgedwongen moest mijn salon in huis! Ik heb dan wel gelet bij het kopen van een huis dat de trap niet in de woonkamer is! Ikz ou het ook niet prettig vinden als mijn klanten elke keer door mijn kamer moeten enzo.

  Maar de reactie van liesje vind ik niet helemaal fair. sunshine geeft aan in een kamer of op zolder in huis de salon te maken. Dan maakt het qua geluid vaak niet veel uit. En de extra tijd die je moet inplannen vind ik ook een beetje overdreven. Want als je een garage hebt ofzo, dan moet je er toch ook rekening mee houden? Anders moet je nog steeds je volgende klant die misschien te vroeg is ergens ‘parkeren’. Dus dat hou je toch als je een salon hebt die uit 1 ruimte bestaat.

  Al met al ben ik wel blij met mijn salon op zolder. Daar heb ik echt lekker de ruimte. De andere kamers zijn nou eenmaal kleiner. En misschien maak ik er ooit nog 2 aparte ruimtes van, want ook dat is daar nog een mogelijkheid. Maar met geluid ed kun je rekening houden, mijn partner gaat ook niet staan douchen als ik klanten hebben. Kwestie van goed plannen. En het traplopen. Tja, met deze temperaturen is het minder, maar normaal gesproken valt het mee. Ik loop 1x naar beneden met mijn 1e klant, dan naar boven opruimen, dan naar beneden en naar boven met 2e klant achter elkaar. Als ik de was aan het doen ben om maar eens iets te noemen loop ik vaker op en neer…..dat heb je nou eenmaal in een huis. De klanten vinden het ook niet erg. En ik heb het wel duidelijk op mijn website staan enzo. Klanten die slecht ter been zijn kan ik helaas inderdaad niet helpen. maar ja, kan niet alles….

  Veel succes in elk geval sunshine. en je moet kiezen voor iets waar jij je prettig voelt.

 • Schoonheidssalon Passewaay

  Ook ik heb jarenlang een salon op de zolderverdieping gehad. Hier heb ik al die tijd met heel veel plezier gewerkt. Maar mensen moesten altijd door de woonkamer naar boven. De klanten zelf vonden dit niet erg, maar de rest van het gezin begon het op een gegeven moment toch vervelend te vinden.

  In december vorige jaar zijn wij verhuisd naar een andere woning en hier heb ik een salon naast het huis. Ik moet zeggen dat dit mij echt heel goed bevalt.

  Zelf ga ik naar een schoonheidsspecialiste die haar salon op zolder heeft en het maakt mij echt niet uit om 2 trappen op te lopen.

  Ik begrijp heel goed dat niet iedereen in een luxe situatie zit zoals ik. Houd er overigens wel rekening mee dat het in de zomer enorm warm kan zijn op een zolder. Dat merk ik nu al. Bij ons op zolder is het niet te houden. Wij hebben deze week een loge in huis ivm de Vierdaagse van Nijmegen en mijn dochtertje en ik zouden deze week op zolder slapen. Uiteindelijk hebben we gisteren maar de tent in de tuin opgezet en nu zijn we gezellig aan het camperen in Tuinesie.

  Kortom ga er lekker voor meid en bedenk dat er heel veel van ons op een kamertje of zoldertje begonnen zijn.

  Groetjes Veronique

 • Liesje

  Anouk,

  Het was ook zeker niet lullig bedoeld, maar dat zijn wel de punten geweest waar ik tegen aanliep toen ik de salon wel op zolder had. Nu ik de salon in de garage heb, heb ik een wachtruimte en dus neemt de klant gewoon plaats zonder dat ik daarvoor bij de vorige klant weghoef.

  Nogmaals het is zeker te doen op een zolder, maar zoals hierboven ook al werd gezegd, als er een andere manier is, zou ik die zeker overwegen.

  Liesje

 • sunshine

  Ik zoek zeker ook een huis waarbij de trap niet in de woonkamer is.

  En ik ga airco in mijn salon plaatsen dus ben nog ana het kiezen voor of op een kamer of gelijk op zolder maar dan komt daar dus ook airco.

  Ik neem altijd een half uur tussen de behandelingen voor eventueel verkoop en praten en mijn salon opruimen dan ben ik daarna direct klaar voor de volgende. Als klanten zitten wachten vind ik dat ook niks als ik nog moet ruimen. Dan voel ik me denk ik gehaast. En ik kan een stoel en tafeltje beneden in de hal plaatsen voor eventueel als er klanten eerder komen. Ik zorg er ook voor dat ze niet de woonkamer kunnen inkijken.

  Maar had zelf zoiets misschien is wel vermoeiend voor mezelf 2 trappen op en neer heel de dag.

  Dus dat zijn al dingen die opgelost zijn die hierboven beschreven zijn. Zijn er nog meer dingen?

  En natuurlijk is een salon naast huis super. Zullen klanten dit ook meer waarderen als een luxe en vinden ze het professioneler?

  Zetten jullie echt op je site dat het niet toeganglijk is voor mensen die slecht ter been zijn?

 • Anouk

  Liesje,

  Ik had het ook niet als lullig opgevat hoor. Was het er alleen niet mee eens. Dat is het moeilijke van het forum, want je weet nooit hoe iets overkomt. maar was iig gewoon als normale reactie bedoeld, neit defenief oid. Ieder heeft zijn ervaringen en dat mag iedereen weergeven. Jij net zo goed als ik! No hard feelings!

  Groetjes Anouk.

 • Liesje

  Anouk,

  Ik voelde me ook niet echt aangevallen hoor, maar wilde wel even zeker weten dat ik niet verkeerd begrepen was! Het is alweer vergeten!

  Liesje

 • ello

  Vwb gehorigheid: daar heb je alleen maar geen last van als je in een ander pand zit of in een garage. Ik heb mijn salon beneden, naast de woonkamer. Tussen de ruimtes in zitten glasinlood schuifdeuren. Maar als er een klant komt, dan moet het hele gezin naar boven zijn, want het is vrij gehorig door m.n.die deuren. Niet geweldig, hoewel er boven computer en tv staan. Dus het heeft zoiezo ook nadelen, aan huis, maar zeker ook voordelen!