doorlig plekken

  • meta

    wat kun je doen aan doorlig plekken? wat zou je er op kunnen smeren? of juist niet?

    groetjes van meta

  • TIneke Brasz

    volgens mij word er tegenwoordig niet zoveel meer gedaan aan doorlig wonden

    vroegen moest je ze uitbruizen of met warmte therapie bewerken

    maar als het echt open is moet je de wond behandelen maar als het dicht is voorzichtige massage voor doorbloeding en vooral preventief te werk gaan

    dus veel keren en wisselligingen doen

    succes ermee!

    tineke

  • TIneke Brasz

    hallo daar was ik weer

    nog een tip vergeten….

    calendula zalf wil ook nog wel eens helpen

    succes

  • nicolle

    Stel je vraag beter op een gezondheidspagina oid. Dit is natuurlijk niet iets waar een schoonheidsspecialiste mee te maken krijgt.

  • meta

    oh sorry hoor ik wist niet dat je kwaad werd. was maar een vraag. misschien dat iemand er mee te maken had of zo.

  • ingrid

    Neem niet aan dat Nicolle heet boos bedoelt, wat ze bedoelt is dat je beter daar je vraag kunt stellen, omdat een schoonheidsspecialiste niet veel te maken heeft met doorlig plekken, en op dat prikbord weten ze er waarschijnlijk het fijne van. Het was, neem ik aan, gewoon goed bedoeld advies van Nicolle.

    Groetjes, Ingrid.

  • meta

    ja dat snap ik. maar het kwam zo in mij op. dus ik dacht misschien heeft iemand daar ooit mee te maken gehad. vandaar de vraag.

  • Jacqueline

    ik wil wel even reageren op je vraag hoor, ben nl. ook doktersassistente.

    Met doorlig plekken moet je heel erg voorzichtig zijn. Ze moeten behandeld worden door een arts of assistente. Maar altijd op advies van een medicus. Nooit op eigen initiatief. Het gevaar is namelijk dat je een klein wondje aan de oppervlakte ziet, maar er een veel grotere wond onderhuids zit. Vaak is er ook een defect in de doorbloeding waardoor een goede behandeling meestal ook inhoud dat er gezwachteld moet worden door een getraind iemand (bij benen, hielen)

    Doorligplekken onstaan bij bedlegerige patienten. Zij kunnen zich niet zelfstandig draaien en liggen veelal in dezelfde houding. Meestal is er een draaibeleid in het ziekenhuis/verzorgingshuis. en een anti-decubitus matras om de kanzen op decubitus te beperken. Maar als schoonheidsspecialiste is dit niet waar je mee te maken krijgt.

    groetjes,

    Jacqueline

  • meta

    hee bedankt jacqueline. nee het is ook eingelijk niet een vraag voor hier. maar mijn moeder heeft op dit moment een doorlig plek en ik dacht hier zijn ook mensen die als verpleegkundige werken of hebben gewerkt.

    bedankt alvast.

    groetjes van meta

  • tineke

    ik ben ook verpleegkundige vandaar dat ik op dit bericht reageer……..