Anbos

  • Sita

    Is het nou echt goed om lid te zijn van de Anbos, want als ik zo kij knaar de voordelen voor de schoonheidsspecialist. Dan zie ik die niet echt. Je betaald toch echt 200 euro per jaar voor de schild en het blad dat je maandelijks krijgt. Tuurlijk is het beter, want dan ben je voor de klant herkenbaar als ‘erkende’ schoonheidsspecialist. Maar ik heb toch mijn twijfels. Wat jullie?

  • tamara

    Hoi Sita,

    je hebt gelijk het is erg duur en wat je er voor krijgt is niet echt veel. het bord is misschien mooi en je bent herkenbaar voor de klant als anbos specialiste. maar het zegt alleen dat je gediplomeerd bent verder niets. het geeft geen zekerheid dat de klant bij een goede schoonheidsspecialist is. wel kun je een cursus volgen op het gebied van hygiene. je krijgt dan een certificaat dat je volgens bepaalde( welke weet ik niet)normen hygienisch werkt. dat lijkt mij belangrijker dan het lid zijn van de anbos maar goed dat kan je allen via hun halen.

    dit is mijn mening succes er mee!

    Tamara

  • Rimani te Stesso

    Ik doe er ook niet aan mee. Ook ik kan niet terugvinden wat voor mij de voordelen zijn. Dus ik doe er als startende ondernemer nog niet aan mee. IK heb al genoeg kosten. Ook ik heb heel veel aanloop van klanten zonder dit (bord!?)

  • Ingrid

    Ik zelf ben wel aangesloten bij de ANBOS. Ik heb erg lang getwijfeld, maar er dus uiteindelijk wel voor gekozen. Je krijgt natuurlijk inderdaad het bord, en een abonnement op ‘'de schoonheidsspecialist’'. Maar verder krijg je ook nog een fikse georganiseerden korting op het bedrag dat je moet afdragen aan het HBA. Verder kun je natuurlijk met vragen en problemen bij ze terecht. Voor wat mijn klanten betreft kan ik niet echt zeggen dat ze komen omdat ik bij de ANBOS ben aangesloten, maar op deze manier weten de mensen dus wel zeker dat je gediplomeerd bent, en dat je dus hoort te weten waar je mee bezig bent, en niet zomaar wat doet (wat dus geen garantie is, want dat ligt nog steeds aan jezelf). Verder ben ik het met je eens dat de prijs erg hoog is, zeker voor een starter. Maar goed, als je de korting van het HBA en het abonnementsgeld van ‘'de schoonheidsspecialist’' bij elkaar opteld kom je al een heel eind in de richting van het bedrag.

    Groetjes, Ingrid.

  • Nicole

    ik heb bijna dezelfde vraag alleen dan over pro voet.

    wat zijn de voordelen voor degeenen die voor pro voet hebben gekozen of waarom heb je er niet voor gekozen?

    groetjes Nicole

  • Anne

    Zelf heb ik laast een half uur met iemand van de ANBOS aan de telefoon gezeten omdat ik ondernemers advies nodig had. Hij heeft alle voor en tegens genoemd.

    Ik heb er echt wat aan gehad, ook krijg je korting op bv. diverse verzekeringen, aansprakelijkheid bv. die heb je in ieder geval nodig.

    Succes

  • Clarinda

    Hoi Anne,

    Ik las jouw berichtje net over ondernemersadvies wat jij van de Anbos kreeg. Ik heb zelf bezig met het opzetten van een ondernemersplan en heb een paar keer met hun gemaild en gebeld en krijg geen informatie van hun omdat ik nog geen lid ben. Wat voor info heb jij van hun gekregen voordat jij besloot lid te worden? Ik zit ook nog heel erg te twijfelen wat het voordeel is, vooral omdat ze me tot nu toe steeds zo afschepen heb ik er een negatief gevoel bij

    groetjes,