harsen

  • Wilma van Dijk

    Hallo,

    Ik ben vorig jaar als schoonheidsspecialiste mijn eigen salon gestart. Helaas ben ik niet in de gelegenheid geweest om ergens anders praktijkervaring op te doen (misschien vanwege mijn leeftijd - 42).

    Tijdens de opleidingsperiode en eerste paar maanden heb ik nooit problemen met harsen gehad. Nu in de praktijk 2x meegemaakt dat er klanten waren die hun wangen ook geharst wilden hebben. De huid was beschadigd en dat is natuurlijk voor beide partijen verre van leuk.

    Kan iemand mij hier advies in geven???

    Ook vraag ik me af hoe andere schoonheidsspecialistes reageren als een afspraak op het laatste moment wordt afgezegd. Kan dit dan in rekening worden gebracht, of een gedeelte?

    Bedankt alvast voor je reactie!

    Wilma van Dijk

  • Ingrid

    Hallo Wilma,

    Zou je iets meer kunnen vertellen over de beschadiging op de huid? Waren het puntbloedinkjes, blaasjes, of echt stukjes huid die losgetrokken zijn (of iets anders)?

    Groetjes, Ingrid.

  • Wilma van Dijk

    Hoi Ingrid,

    Fijn dat je reageert! Het was inmiddels (2 dagen later) een korst geworden. Bij de andere klant ook, maar daarvan dacht ik dat het kwam doordat we eerst de vapazone gebruikt hadden (haar dochter, ook schoonheidsspec., had dit vroeger ook altijd gedaan). Zou ik misschien niet goed genoeg gespannen hebben of is de huid op de wangen altijd dunner als bij de bovenlip?

    Groetjes, Wilma

  • Ingrid

    Hoi Wilma,

    Het harsen staat of valt natuurlijk met het spannen, das toch echt het belangrijkste. Voor wat betreft het gebruik van de vapozone voor het harsen; ik doe dat ook altijd (echter ga ik eerst onzuiverheden verwijderen en epileren, dus de huid koelt dan wel weer af) en ik heb daar nog nooit problemen mee gehad. Wat bijvoorbeeld ook een reden kan zijn is dat mensen in de zon hebben gezeten, dan wil het ook nog wel eens voorkomen dat je de huid beschadigt. Je hebt je harsw toch ook niet te heet, hè? Verder zou het eigenlijk niet moeten kunnen. Mensen kunnen wel met verloop van tijd een wat gevoeligere huid krijgen. Zo heb ik 1 klant die ik al ongeveer 5 jaar hars, zonder problemen, maar ineens kreeg ze een overgevoeligheidsreactie, ondanks alle kalmerende en voorbereidende produkten die ik gebruikte. Ook heb ik een klant waar ik elke 6 weken ook wangen, bovenlip, kin en kaaklijn bij hars, en die heeft af en toe ineens op een bepaalde plek dat de huid ineens veel sterker reageert (veel roder, branderig aanvoelen). Eventueel zou je azuleenhars kunnen gebruiken i.p.v. de gewone. De kleefkracht is hier vaak net wat minder van, en het is wat milder voor de huid.

    Nou, ik hoop dat je er wat aan hebt, succes!

    Groetjes, Ingrid.

  • Wilma van Dijk

    Hoi Ingrid,

    Reuze bedankt voor je berichtje. Het enige wat ik nog kan bedenken is dat de hars misschien toch wat te heet is. Ik werk sinds kort met een speciale tube van Nem Products, het leek me handig (geen geklieder meer met het spateltje). Maar vond het wel steeds aan de hete kant en koelde ook heel snel weer af. Het opwarmen gaat precies volgens gebruiksaanwijzing. Zal me hier nog eens in verdiepen of evt. de leverancier bellen.

    Heb je trouwens ook ervaring met dat mensen op het laatste moment afbellen? Zo ja, hoe los jij dit op?

    Ik vind het best moeilijk, want het gebeurt de laatste tijd steeds vaker. Soms heb je oppas geregeld voor de kids of andere afspraken verzet en bovendien had je in die tijd anderen kunnen helpen.

    Groetjes, Wilma

  • Ingrid

    Hoi Wilma,

    Ja, het op het laatst afbellen van klanten komt wel eens voor. Helaas kun je er weinig aan doen. Je kunt op je afsprakenkaartjes aangeven dat ze bijv. 24 uur voor de afspraak moeten afbellen, anders worden de kosten in rekening gebracht, maar officieel kun je ze nergens toe dwingen. Je kunt natuurlijk bij de volgende afspraak wel laten doorschemeren dat je het erg vervelende vond dat er zo laat werd afgebeld, en geef ook aan waarom (dus dat je bijv. oppas had geregeld voor de kids). Vaak denken mensen er niet eens bij na, omdat ze zich niet in jouw situatie verplaatsen. Persoonlijk vind ik het afbellen op het laatst natuurlijk niet prettig, maar nog niet zo erg als mensen die gewoon niet op komen dagen. Ik heb een klant, die het ook niet zo nauw nam met de afspraken. De ene keer kwam ze een kwartier te laat, de andere keer stuurde ze haar moeder, dan kwam ze helemaal niet opdagen. Nou, een afspraak vergeten kan iedereen overkomen, dus 1 x is oke. De 2e keer vind ik erg vervelend (wat ik ook wel aangeef), maar als het een 3e keer gebeurt en men wil weer een nieuwe afspraak maken, dan zeg ik dat ik dat eigenlijk niet van plan ben, tenzij ze kunnen garanderen dat ze komen, omdat ik inderdaad tijd moet inplannen. Meestal helpt dit wel. Dat deed ik dus ook met deze klant. Sinds die tijd is ze altijd op tijd, of belt ze tijdig af. Maar ja, er blijven altijd rotte appels tussen zitten. Mijn vaste klanten bel ik altijd op als ze niet op komen dagen. Aan de reactie kun je dan merken dat ze het vaak heel erg vervelend vinden, en vaak bieden ze zelf aan de gemiste afspraak te betalen. Gelukkig komt dit niet vaak voor.

    Nou, ik hoop dat je er wat aan hebt.

    Groetjes, Ingrid.

  • Wilma van Dijk

    Hoi Ingrid,

    Fijn dat je me wilt helpen! Ik ga in ieder geval iets vermelden in mijn prijslijst en inderdaad blijft het best een moeilijk punt, want je wil ook niet bot overkomen en dat mensen hierom wegblijven. Ben immers net een klantenkring aan het opbouwen.

    Nogmaals bedankt!

    Groetjes Wilma

  • Beads-enzo

    Hoi Wilma,

    Ik zou het ook op de afspraakkaartjes vermelden. Een afspraak vergeten kan altijd, maar klanten moeten niet denken dat je zomaar alles van hun pikt. Zeker niet als je ook nog eens iemand moet regelen om op de kinderen te passen.'

    Al het begin is moeilijk, maar ik kan je uit ervaring vertellen dat je vanaf het begin duidelijk moet zijn met dit soort regels. Ik heb namelijk zelf ook een beginnersfout gemaakt in de nagelstudio. Op een gegeven moment kwam er een klant terug die had al een keer de afspraak een week verzet. Toen ze de volgende keer kwam lagen alle nagels eraf. Zij had veel te lang gewacht met opvullen en tussendoor ook nog een keer iemand helpen verhuizen waardoor alle nagels eraf lagen. Ik heb er toen nieuwe nagels opgezet tegen het opvultarief i.p.v. het tarief van een nieuwe set. Toen dacht ik nog dat ik klanten te vriend moest houden omdat ik ze anders kwijt raak. Inmiddels weet ik wel beter. Ook met een reparatie van een nagel hoefde mensen vaak niet te betalen. Tegenwoordig laat ik ze wel betalen. Ik moet tenslotte toch tijd vrijhouden in de agenda om hun te kunnen helpen.

    Je kunt overigens mensen ook uitleggen waarom zij ruim van tevoren hun afspraak moeten afbellen. Vertel ze dat jij oppas moet regelen voor de kindjes en dat je voor hun tijd vrijhoud in de agenda. Vaak hebben ze dan wel begrip voor de situatie.

    Succes Veronique

  • angela

    Hoi wilma.Dit is natuurlijk altijd een beetje vervelend tegenover de klant.Ik weet niet hoevaak je op een en dezelfde plaats hebt geharsd?Je mag namenlijk maar twee keer op dezelfde plaats harsen!Goed aanspannen met t eraf trekken en blijf hierbij zo dicht mogelijk bij de huid.succes

  • kirsten

    Beste Wilma,

    Ik kan je van harte de filmhars aanbevelen van Nem products, erg fijn om mee te werken en echt nauwelijks roodheid en irritatie ! deze hars hecht meer aan de haar als aan de huid, en werkt echt perfect.

    Op het gezicht gebruik ik de Intima filmhars. Kirsten v IJperen