Is 30 te oud om te beginnen?

  • Melanie

    Hai,

    Ik kom eigenlijk uit de welzijnszorg en zit er nu over te denken om de opleiding Schoonheidsverzorging te gaan volgen (lang gekoesterde wens).

    Nu vraag ik me af wat de gemiddelde leeftijd is en of er meerdere “oldies” rondlopen met hetzelfde idee.

    Groetjes,

    Melanie

  • Melanie

    Ohhhhhhhhhh!

    Ik lees net onder het kopje “wel een beetje raar” dat er al eerder dezelfde vraag is gesteld!

    Sorry!

    P.S. een berichtje verwijderen lukt hier zeker niet?

  • karin

    Hoi Melanie,

    Ik lees net je emailtje.

    Ik kwam een paar weken geleden ook met dezelfde vraag naar deze site.

    Ik ben 32 jaar en de laaste 6 jaar werkzaam geweest als commerciele buitendienst dame, het moeten scoren, de druk van altijd maar meer moeten presteren, ging mij tegenstaan en ben gaan nadenken wat ik wilde. Ik ben in de vakantie tot de conclusie gekomen dat ik voor schoonheidsspec. wil gaan. Het lijkt me een baan die je in het begin goed kan combineren met een 2 a 3 daagse baan elders, vandaar uit ga ik bekijken hoe verder. (Als je kostwinner bent, lijkt het me moeilijk worden)

    Ik ga mijn opleiding op aanraden van één van de lezers van deze site, bij Academie Louman in Amsterdam Noord volgen. Ben gisteren toevallig op bezoek geweest, was de 15e aanmelder, voor de dagopleiding (1 dag les per week). Als je in de regio van Amsterdam wat zoekt, kun je eens bellen, voor de avond opleiding hadden ze geloof ik nog plaats.Dagopleiding start a.s. maandag en zit geloof ik vol, maar je kan het eens proberen.

    Als je gevoel zegt dat je dit moet doen, zou ik het zeker proberen! anders kom je er nooit achter

    Als je nog vragen hebt over Louman of nog eens wilt mailen hoe ik uiteindelijk de knoop heb doorgehakt, laat je het maar weten.

    Het telefoonnummer van acad. louman is; 020-6323740

    of kijk op; www.academie-louman.nl

    Succes,

    Grtjes, Karin

  • Wilma van Dijk

    Hoi Melanie,

    Ik heb in juni de 2-jarige opleiding schoonheidsspecialiste afgerond en ben 42. Ik was van de 16 klasgenoten samen met nog iemand wel de oudste, maar denk dat de gemiddelde leeftijd toch zo rond de 30 lag.

    Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik me nog helemaal geen 42 voel en er absoluut geen spijt van heb. Wel is het belangrijk denk ik om te weten wat je er daarna mee wilt doen. Met mijn leeftijd (en zonder werkervaring) lukt het niet meer om nog bij een beautysalon te werken. Ze kiezen dan toch echt liever een jonger iemand. Dus ik ga voor mijzelf beginnen. Het is iets wat ik al heel lang wil, dus ik heb er helemaal zin in.

    Succes!

    Wilma van Dijk

  • Beads-enzo

    30 oud? Dat is nog hartstikke piep.

    Ik ben afgelopen zomer geslaagd voor de laatste examens en ik ben 35 lentes “jong”.

    Succes met de opleiding.

    Veronique

  • Yvette

    Melanie,

    Vooral gaan doen. Zelf heb ik al eerder de opleiding gedaan, maar ben er lange tijd tussen uit gewesst in verband met verblijf in het buitenland. Sinds 1 1/2 jaar zijn we weer in Nederland en sinds een paar maanden ben ik 41 jr. na een opfriscursus weer begonnen. Ik vind het nu nog veel leuker dan toen ik begin 20 was. Ik heb wel heel veel hulp van mijn van mijn leverancier gehad maar het loopt als een trein en ik ben er lekker druk mee.

    30 te oud ?? ben je gek niet langer twijfelen maar lekker gaan doen.

    Succes en groetjes Yvette

    >