Donkere kringen onder de ogen

  • Kees Gort

    Ik ben een man van in de veertig. Ik heb de laatste jaren donkere, paarsachtige kringen onder mijn ogen, ook als ik voldoende slaap. De huid is daar niet echt gezwollen. Maar ik baal er goed van.

    Wat kan ik hier toch aan doen? Een camouflagestift vind ik niet zo goed camoufleren. En een oogcrème hielp ook niet.

    Hartelijk bedankt voor je reactie.

  • Kees Gort

    Via een ander forum kreeg ik geen afdoende oplossing. Vandaar dat ik deze vraag nu hier stel.

  • Kees Gort

    De camouflagestick die ik gebruik, camoufleert de kringen niet helemaal en laat een vette glans achter onder mijn ogen. Dat staat niet mooi en laat zien dat ik daar een camouflagestift

    gebruikt heb.

    Bestaat er een camouflage-product dat niet glimt? Misschien een poeder of een vloeistof?

  • Beads-enzo

    Hoi Kees,

    ik heb een make-uplijn in de salon die ook een aantal consealers bevat. Dit zijn diverse kleuren die je kunt gebruiken om oneffenheden mee te verbergen. Zelf heb ik veel roodheid op de wangen. Om dit te verbergen doe ik onder mijn normale foundation een beetje groene consealer. De kleuren rood en groen heffen elkaar op, zodat de roodheid verdwijnt.

    Zo is er voor iedere soort oneffenheid een kleurtje beschikbaar.

    Deze producten laten bovendien geen vette glanslaag achter.

    Mocht je nog meer willen weten, dan mag je altijd mailen.

    Groetjes Veronique

  • Kees Gort

    Veronique,

    Hartelijk bedankt voor je informatie. Ik heb weleens gelezen dat je donkerpaarse kringen het beste kunt camoufleren met een gele concealer. Ik zoek een goed product dat ik gewoon bij een drogisterij of apotheker kan kopen. Want ik heb helaas te weinig geld voor een behandeling door een schoonheidsspecialiste. (Ideaal zou een veegvast product zijn.)

    Als ik een gele concealer zou gebruiken, moet daar dan nog een vloeibare huidkleurige foundation overheen? Of huidkleurig poeder?

    Een andere mogelijkheid is misschien dat ik een beetje huidkleurig poeder opbreng over mijn vette huidkleurige concealer-stift. Maar voor een man staat het helaas een beetje raar om in een café-toilet zijn oog-make up bij te werken met verschillende producten.

    Ik heb ook weleens huidkleurige vloeibare concealer geprobeerd, maar daarvan leek de huid onder mijn ogen wat op te zwellen en rimpelig te worden. Dan krijg je een beetje dus het effect van gezwollen ‘wallen’. Dat was niet mooi. Bij mijn vette concealer-stick zie je dat zwellings-effect niet.

    Alleen vleeskleurig poeder werkt niet, want dat camoufleert niet genoeg, tenzij ik er zoveel opdoe, dat het er uit gaat zien als een soort korst.

    Ik zoek ook internet-adressen waar ik informatie kan vinden over dit probleem.