Opleiding Schoonheidsspecialist

  • Tamara

    ——————————————————————————–

    Hoi hoi,

    Ik wil graag een opleiding gaan volgen voor schoonheidsspecialist.

    Alleen heb ik niet de mogelijkheid om een voltijd opleiding te volgen, vanwege mijn werk.

    Ik ben dus op zoek naar een goede deeltijd opleiding schoonheidsspecialist (avonduren of 1 a 2 dagen in de week naar school) waarmee ik dus een officieel erkend MBO-Diploma kan behalen. (liefst in utrecht of omgeving)

    Ik zat er eerst aan te denken om de opleiding te gaan doen via nti, maar weet niet of dat goed is, omdat het ook maar 8 praktijkdagen heeft?

    Weet er iemand een goede opleiding of heb je tips, ideen of ervaringen?

    Dan hoor ik dat graag! Alvast bedankt ;-)

    Groetjes,

    Tamara

  • Wilma van Dijk

    Hoi Tamara,

    Ik heb pas de opleiding schoonheidsspecialiste afgerond. Deze heb ik gevolgd bij Berber Hoogkamer in Utrecht. Voor mij was het i.v.m. de kids ook handig om het 1x per week te doen (1/2 dag theorie, 1/2 dag praktijk). Het was een 2-jarige opleiding. Het is best een hele pittige opleiding, maar zeker de moeite waard. Ook zijn er trouwens andere mogelijkheden, bijv. 2 avonden in de week of 1 1/2 jarige opleiding. Je kunt ze altijd bellen en eens een kijkje gaan nemen.

    Succes!

    Wilma van Dijk

  • Tamara

    Hoi wilma,

    Dank je wel voor je reactie :)

    Ik had al wel op de website gekeken van berber hoogkamer, leek mij ook een goede opleidinginstituut. Maar heb er verder niet veel aandacht aan besteed omdat ik dus dacht dat er met de deeltijdopleidingen geen officieel MBO diploma te behalen was. Want bij deeltijdopleiding zag ik dus staan de koc vakopleiding en anbos voortgezette opleiding en bij voltijd echt duidelijk MBO schoonheidsspecialist?

    Zit daar nou veel verschil in en kun je dus met de deeltijdopleidingen ook echt een officieel MBO-diploma behalen?

    Zijn de deeltijdopleidingen van koc en anbos evenveel waard als de MBO opleiding schoonheidsspecialist?

    Sorry als het een domme vraag is hoor, maar ik zie zoveel verschillende typen opleidingen staan, dat ik er nie echt wijs uit word :P

    Welke opleiding heb jij daar precies gevolgd?

    Groetjes,

    Tamara

  • Jacqueline

    De avondopleiding is een deeltijdopleiding waarbij je uiteindelijk na het behalen van alle examen onderdelen een mbo diploma ontvangt. Alle examens worden landelijk door een organisatie afgenomen (of je nou deeltijd of voltijd opleiding volgt) Iedere opleiding heeft zijn eigen leerstof, maar uiteindelijk moet je landelijk examen doen. Op deze manier moet iedereen aan landelijk vastgestelde eisen voldoen. Voorheen had iedere opleiding zijn eigen examens en zijn eigen eisen. Hierdoor waren sommige schoonheidsspecialiste's ver onder de maat opgeleidt. Om de kwaliteit te bewaken zijn ze toen over gegaan op dit systeem. Een nadeel is alleen als jou opleiding niet zo goed les geeft komt het je zwaar te staan tijdens de examens.

    Nog een Tip; Schrijf je niet in bij Thomas in utrecht. Zie mijn verhaal onder het kopje; Instituut Thomas of instituut Kosmos?

    Veel succes ermee

    Jacqueline

  • Tamara

    Hoi Jacqueline,

    Dank je wel voor je reactie.

    Ik zat al te twijfelen tussen berber hoogkamer en instituut thomas in utrecht, maar nu ik jouw ervaring daarmee heb gelezen heb ik zoiets van; als het er zo aan toe gaat, dan is de keus snel gemaakt en ga ik mn opleiding toch bij berber hoogkamer volgen :-)

    Dus bedankt voor de uitleg van de opleidingen en je tip!

    Groetjes,

    Tamara

  • Wilma van Dijk

    Hoi Tamara,

    Nog even over Berber Hoogkamer in Utrecht. Ook daar laat de organisatie nog wel eens wat te wensen over. Ik las het verhaal van Jacqueline dat zij tijdens de opleiding weer nieuwe produkten moest kopen in hun winkel. Dat was bij ons ook, als je veel oefent in de praktijk dan gaan je produkten natuurlijk snel op en heb je weer nieuwe nodig. Dit heb ik op een gegeven moment opgelost door mijn modellen een kleine vergoeding te vragen. Zij zijn vaak al helemaal blij met een behandeling. Dat spaarde ik dan op en kon ik weer wat kopen.

    Ook met de examens was het een heel gedoe, regelen van modellen EN reservemodellen, de eisen voor de modellen lagen met bepaalde onderdelen ook best wel hoog, dus dat viel niet altijd mee. En dan dacht je de datum eindelijk te weten, al doorgegeven aan de modellen, gingen ze het weer veranderen.

    Maar ik heb gehoord dat het bij alle instituten wel wat is, dus ja, wat moet je dan? Ik geloof wel dat de kwaliteit van lesgeven bij Berber goed is en heb het uiteindelijk best naar m'n zin gehad.

    Groetjes, Wilma van Dijk ………. en VEEL SUCCES!

  • Tamara

    Hoi wilma,

    Inderdaad, volgens mij is het overal wel wat.

    Maar je zei zelf al dat de kwaliteit van lesgeven wel goed is en dat je het naar je zin hebt gehad daar.

    Dus ik ga denk ik toch gewoon mn opleiding daar volgen.

    Bedankt voor je reactie :-)

    Groetjes,

    Tamara