opleidingsinstituut de Korte

  • karin

    Beste allemaal,

    Ik heb de volgende vraag aan jullie:

    Ik heb besloten me om te laten scholen tot schoonheidsspecialiste.

    Na lang speuren op het internet, kwam ik bij de website van Instituut de Korte in Amsterdam. Hier is het mogelijk om een 1 en 1,5 jarige opleiding te volgen.

    Mijn voorkeur gaat uit naar de 1,5 jarige opleiding, aangezien ik het met een 4daagse werkweek wil proberen te combineren (1dag in de week les)

    *Is er toevallig iemand die bij Instituut de Korte het “vakdiploma schoonheidsspecialist” heeft gevolgd, en mij kan vertellen of het goed bevallen is? en of het beter is voor de 1jarige met 2 dagen les of voor de 1,5 jarige en 1 dag in de week les te gaan?

    *Daarnaast wordt er ook een voortgezette opleiding

    Schoonheidsverzorging “Nieuwe Stijl” aangeboden, is er iemand die mij kan vertellen of het nodig is deze beide opleidingen te moeten volgen om uiteindelijk in loondienst aan de slag te kunnen of een eigen salon te kunnen starten? of is de basis opleiding voldoende?

    *En hoe zit het met praktijk ervaring? lijkt mij verstandiger om eerst in loondienst ervaring op te doen en daarna voor jezelf te beginnen, zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?

    *tot slot; weet iemand toevallig in de omgeving van a'dam nog een ander instituut of school, waar deze opleidingen in deeltijd gevolgd kunnen worden?

    Ik hoop dat er iemand is die mijn vragen kan beantwoorden, ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en reacties.

    Groetjes,

    karin

  • Rimani te Stesso

    Hoi Karin,

    Mijn ervaringen met de Korte oftewel Instituut Thomas zijn niet goed. Er is hoge competitie strijd onderling met de leraressen en het examenbureau is heel slecht georganiseerd. Je kan ook kijken bij Academie Louman waarvan ik weet van een vriendin die daar goed ervaringen mee heeft. Zij zitten in Amsterdam Noord.

    Succes!

    Gr Aemke

  • karin

    hoi Aemke,

    Bedankt voor je reactie, ben ik blij mee.

    Ik heb me nog niet opgegeven voor de opleiding en ga morgen gelijk informeren bij de door jou genoemde school.

    Groet,

    Karin