Wel een beetje raar...

  • Mirjan

    32 jaar…trillend op m'n benen….

    Nou, dat trillen valt gelukkig mee, maar ik heb wel sinds kort de keuze gemaakt om en baan te willen die mij erg leuk lijkt.

    Ik wil namelijk schoonheidsspecialiste worden.

    Is er hier iemand die rond dezelfde leeftijd, of misschien ouder, de opleiding is gaan volgen?

    Ik ben erg benieuwd naar ervaringen.

    Ook zou ik graag horen voor welke opleiding ik het best zou kunnen gaan…

    Ik hoop op reacties,

    Groetjes, Mirjan!

  • Linda Young

    Hallo Mirjan

    Eerst, het speight mijn niet zo goed Nederlands.

    Ik heb veel careers in mijn leven gehad .. bijvoorbeeld: fashion model, PA, Air Stewardess, schoonheidsspecialist.. etc. etc. Ik heb altijd gewerkt. Nu ben ik 56 en begin ik nog terug naar een schoonheidsspecialist om te zijn.

    Ik heb eerst getrained als schoonheidsspecialist toon ik 28 was (1977), ik heb eerder mijn eigen bedrijf in Schotland en England gehad. Ik woon here in Nederland bijna 7 jaar en heb hier gewerkt als PA in engelse spreken bedrijven. Dankzij mijn leeftijd, nu vind ik het moelijk om een baan te vinden. Zo, heb ik begint met de nieuwe methode van ontharing (www.lindayoungaesthetics.com) maar nu moet ik de gezicht behandeling en haarsen en electrische ontharen en andere dingen doen. Ik wil ook een kamer buiten mijn apartment.

    Wat ik zeg tegen jij is, zoals jij heb zin in dit career.. GO FOR IT..Ik vind het een bizonder career en het is leuk om met de klanten dienst te doen. Wat jij keuze maken om voor gespecialiseerd te doen… make-up, massage, nagelzorg enz hankt aff van wat jij vind liefst te doen. Je moet wel orienteering doen. Ook als jij een bietje ouder zijn (maar jij bent nog jong, volgens mij) ik denk sommige klanten hebben meer getrouw in je omdat jij heb een bietje levens ervaring. Dit is een PLUS.

    Helaas ben ik niet getraind in Nederland zo kan ik niet aanbevelen tegen jij een school of zo, ik hoop het iemand anders hier dat doen. Ik wens voor jij veel success en hoop jij hebt de zelf-vertouwen om verder te gaan. Her is niet raar.

    Groetjes,

    Linda

  • Bien

    Hoi Mirjan,

    Ik zou zeggen: gewoon doen!!!

    Ik ben iets ouder dan jij en heb net mijn opleiding afgemaakt. En sinds kort heb ik mijn eigen salon !!!

    Er zijn een heleboel scholen waar je je opleiding kan volgen, ligt er dus maar net aan in welke regio je woont. Als je nog wat wilt weten, vraag het gerust.

    Groetjes Bien.

  • Rimani te Stesso

    Hoi Mirjam,

    Nou ben ik 32 jaar en net mijn opleiding achter de rug en nu mijn eigen praktijk aan huis, nou dat is toch best gaaf zo ik zeggen!

    Ik heb zelf de opleiding bij Instituut Thomas in Amsterdam gedaan, maar ik ben in het geheel niet echt tevreden over het instituut. Welke regio woon je?

    Groetjes

    Aemke

    GO FOR IT GIRL!!!

  • Mirjan

    Leuk, jullie reacties, bedankt!!!

    Ik woon in Huizen, vlakbij Hilversum, maar ook Amsterdam, Utrecht en Amerfoort bijvoorbeeld, zijn goed te doen.

    Kan je iets vertellen, Aemke, over je ervaring??

    Ik ben sowieso erg benieuwd naar jullie ervaringen, ook in het werkveld zelf.

    Groetjes, Mirjan!

  • Priya

    Hoi Mirjan,

    Leeftijd doet er niet aan toe. Ik zelf ben 28 jaar en ben begin dit jaar ook begonnen met de opleiding schoonheidsspecialiste. Ik heb er geen spijt van, het is een superleuk vak, maar wel een pittige studie hoor!

    In mijn klas is de jongste 18 jaar en de oudste boven de 50!

    Ik volg mijn opleiding aan de academie Louman te Amsterdam.

    Ze geven dag,- en avondopleidingen. www.academie-louman.nl

    Veel succes met je beslissing. Ik zou zeggen ga ervoor!!!

    Groetjes Priya

  • Beads-enzo

    Ik heb net mijn opleiding op mijn 35e afgerond. Het is inderdaad een pittige opleiding. Vooral de theorie is zwaarder dan ik had verwacht. Zeker als je ook nog een smurf van 3 rond hebt lopen. Dan kun je niet lekker met de boeken op schoot gaan zitten om te leren.

    Inmiddels heb ik een salon aan huis.

    Ik zou zeggen ga ervoor, want het is een ontzettend leuk vak.

    Groetjes Véronique

  • Rimani te Stesso

    Dit werk is op mijn lijf geschreven. Ik heb 10 jaar secretaresse geweest (ook dan wel dienstverlening) maar dit is wel iets wat ik goed kan en ook ontzettend leuk en interessant vind.

    Ik vond de concurentie op het instituut megagroot! De leraressen zijn allemaal bang dat je beter wordt dan hun (bij degene waar ik les heb gehad dan). Het examenbureau is echte geld klopperij. Ook over het lesgeven bij Thomas, zijn ze niet gelijk in. Alle leerlingen werden hier heel nerveus van. Eerst zei de ene dit en toen de andere weer dat, dat mag niet gebeuren bij zo'n instituut.

    Over het andere instituut in Amsterdam Academy Louman heb ik een ex collega gehad die daar les had genomen, daar heb ik wel goede berichten over gehoord.

    Succes met je beslissing!

    Groetjes

    Aemke

  • Celine

    Hallo mirjan

    Even mijn reactie. Ik ben nu 46 jaar. Van orgine secretaresse en boekhoudster. Heb de laatste jaren tot 42 jaar in boekhouding gewerkt. Had er spuugzat van. Ben toevallig in deze branche terechtgekomen sinds 4 jaar. Zo enthousiast geworden dat ik de opleiding bij het gelders opleidingsinstuur in Arnhem ben gaan volgen. Een particuliere opleiding. Ik was de oudste! Heb afgelopen weekeind gehoord dat ik na een opleiding van twee jaar mijn diploma op kan halen. Joepie. 6 april jl heb ik mijn eigen salon geopend. Gaat langzaam maar klanten komen druppelgewijs binnen en heb vertrouwen. Moet groeien , krijg ik steeds te horen, en duurt minimaal een jaar. Ben ongeduldig. Ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb dus ik zou zeggen: Ga ervoor. Als je wat wilt vragen mag je me altijd mailen

    groetjes

  • Jeanine

    Hoi Mirjan,

    Ik ben 30 jaar. En over twee weken start ik met de opleiding schoonheidsspecialiste. Ik ga er twee jaar over doen en ga dan ook 1 dag (kan ook 2 avonden) in de week naar school. (in Utrecht)

    Van de week heb ik mijn boeken toegestuurd gekregen en het zijn er best veel. Veel theorie, maar heel interressant. En al lezende kan ik niet wachten om te gaan beginnen.

    Het zal misschien niet altijd makkelijk zijn, omdat ik ook nog daarnaast mijn werk gezin en huishouden heb, maar denk wel als ik het eenmaal gehaald heb dat ik eindelijk iets doe wat ik echt leuk vind!

    Ik zou zeggen ga er voor!

    Veel succes.

    Groetjes Jeanine