Nieuwe salon

  • Rimani te Stesso

    Goedemorgen schoonheidsspecialisten,

    Sinds april mijn eigen salon geopend in Almere. Zijn er andere schoonheidsspecialisten die mij van advies kunnen geven over het bereiken van klanten? Heb al brochures verspreid, advertentie in kranten, website gemaakt, op school erover praten met moeders. Elk advies is welkom. Bedankt voor je tijd en energie.

    Groetjes

    Aemke

  • Tamara

    hoi Aemke,

    wat dacht je van een opendag??? kan ook als je salon aan huis is hoor! en verder is mijn grote kracht altijd de mond op mond reklamen geweest. even gedult en en de boel loopt zo.

    wat misschien ook nog leuk is om een mooie aanbieding te maken voor elke eerste klanten. En je hebt natuurlijk altijd een rede als je wat nieuws hebt in je salon of als je bv een jaar bestaat.

    zelf heb ik 4 jaar geleden 5 jaar een salon gehad en in maart van 2006 ga ik er weer een openen. dus deze tips komen wel van een ervaringsdeskundige.

    misschien heb je er wat aan?

    heel veel succes met je zaak!!!!!!!!!

    groeten Tamara

  • Rimani te Stesso

    Hoi Tamara,

    Bedankt voor je ideëen. Maar ik neem aan dat je dan ook nog ergens bekend moet maken dat je een open dag hebt. Ik kan dat alleen doen dan via mijn eigen website. Hoe heb jij toen dat nieuws verspreid? Via folders huis aan huis, of een folder ergens ophangen, of via een advertentie? Alvast bedankt voor je hulp, wederom!

    groetjes

    Aemke

  • Amber

    Hallo Aemke,

    Ik heb sinds 2 1\2 jaar ook een salon aan huis en ik heb gelijk huis aan huis gefolderd, elke keer een andere behandeling in de aanbieding. Het eerste jaar heb ik elke maand een folder verspreidt, het tweede jaar om de maand en nu nog maar 1 keer in de 3 maanden. Het heeft bij mij heel goed geholpen! Als je eenmaal bezig bent merk je snel genoeg dat je ook veel mensen krijgt door mond tot mond reclame. Wat ook leuk is is een “vriendinnenbon”. Dat werkt zo: je geeft een klant die al een paar keer is geweest in je salon twee kortingsbonnen voor twee vriendinnen, als deze dames ook in je salon zijn geweest dan krijgt je “vaste” klant ook een mooie korting op de behandeling of op een verkoopprodukt. Dit zijn leuke marketingtools waarmee je eindeloos kunt variëren en je hebt er weer 2 klanten bij die als het even meezit wat vaker dan één keer je salon bezoeken. Succes!

  • Tamara

    Hoi Aemke,

    Opendag kan je bekent maken via een huis aan huis krant. Deze kranten zijn gek op kleine redactionele stukjes. vaak plaatsen ze deze stukjes gewoon. Doe dit wel ruim van te voren. Wel blijf je afhankelijk of ze het wel of niet plaatsen.

    Wil je meer zekerheid dan kan je een corntract af sluiten met een krant. je koopt dan ruimte en je kunt dan regelmatig adverteren. Neem in je onderhandelingen mee dat je een groot stuk wilt in de krant met een foto van jou en je salon.Dit kost je vaak wel veel geld. laat je goed informeren.

    Verder kan je natuurlijk zelf huis aan huis folders verspreiden met de aankondiging van je opendag. Stuur de klanten die je al hebt een uitnodiging en vergeet er niet bij te zetten dat deze klanten vrienden vriendinnen en familie mogen mee nemen.

    Ook aankondigen bij supermarkten is slim om te doen. Hoe vaker mensen zien dat er wat leuks is hoe beter het is.

    Het geven van een opendag is weer een vak apart. zorg voor assistentie die dag. je kan niet alles zelf. informeer je assistenten goed. doe demo's, hapje, drankje en geef sommige kleine behandelingen gratis. Niet alles, je kunt voor andere behandelingen weer gewoon geld vragen. misschien kun je korte informatie mometen geven over bepaalde behandelingen. zorg er voor dat je dit allemaal op je uitnodiging hebt staan en tevens ook een programma. dan weet men wat ze te wachten staat.

    en verder echt waar mond op mond is het beste…geduld is een schone zaak.

    Wat is je je url van je site eigenlijk?

    succes maar weer en als je vragen hebt….. mail maar.

    groeten Tamara

    Rimani te Stesso schreef:

    >

    > Hoi Tamara,

    >

    > Bedankt voor je ideëen. Maar ik neem aan dat je dan ook nog

    > ergens bekend moet maken dat je een open dag hebt. Ik kan dat

    > alleen doen dan via mijn eigen website. Hoe heb jij toen dat

    > nieuws verspreid? Via folders huis aan huis, of een folder

    > ergens ophangen, of via een advertentie? Alvast bedankt voor

    > je hulp, wederom!

    >

    > groetjes

    > Aemke

  • Rimani te Stesso

    Hoi Tamara,

    Heb jij een msn adres? Dan zou ik graag me je op de msn willen praten ipv hier. Mijn url is www.rimanitestesso.nl. Daar vindt je ook onder contact mijn emailadres. Als je dan je msnadres naar mij toe stuurt per email, dan kan ik je toevoegen.

    Misschien tot horens!

    groetjes

    Aemke

    (bedankt voor je informatie)

  • Conny

    Hallo Amber,

    Heb je ook voorbeelden van jouw folders. Ik vind het nl erg moeilijk om zo'n folder in elkaar te zetten.

    Ik wil wel weten hoe je zo'n vriendinnenbon heb opgezet.

    Groetjes Conny

  • Amber

    Hallo Conny,

    De vriendinnenbon heb ik via de leverancier van de producten waarmee ik werk besteld, kant en klaar dus. Je kunt ze natuurlijk ook thuis op de computer maken, da's ook heel makkelijk. Je ontwerpt een bon die uit drie delen bestaat met een tekst die bij jou salon past.

    Voorbeelden van mijn folders? Tsja, ik ben geen held op de computer dus ik kan zo'n folder niet laten zien, maar het is gewoon een A4tje met het logo van mijn slaon bovenaan, dan een verhaaltje over welke behandeling ik aanprijs en dan mijn adres en een ANBOS logo eronder. Je moet gewoon iets proberen net zolang totdat je er tevreden mee bent.